7 Mart 2012 Çarşamba
Zebra + At = Zebrat ( Zorse )

DÜNYANIN EN ÖLÜMCÜL CANLILARI
BEYAZ KÖPEK BALIĞI
Listenin ilk sırasında , denizlerin hakimi olan beyaz köpekbalığı yer alıyor. Hayvanlar aleminin en tehlikelisi olan bu türün sayısı giderek azalmakta.National Geographic’e göre yılda birçik köpek balığı saldırısı oluyor ve bunların yarısından fazlasını beyaz köpekbalığı gerçekleştiriyor.Buna rağmen, çoğu saldırısı ölümcül olmamakla beraber, ‘JAWS’ filminin aksine insanlara nadir saldırıyor. Ortalama 5 metre uzunluğunda ve 3 ton ağırlığındaki büyük beyaz köpek balığı, güçlü kuyruğu sayesinde saatte 15 mil yol alabiliyor.Diğer bir özelliği ise suyun üstüne rahatça zıplayarak, denizin üstünde de etkili olabiliyor.
KAPLAN KÖPEKBALIĞI
Köpekbalığının bu türü ise, en tehlikeli ve yırtıcılarından biri olarak göze çarpıyor.Ağzının tamamı dişlerle kaplı olan bu tür , dişlerinin gücüyle ön plana çıkıyor. Dişleri, su kaplumbağasının kabuğunu bile parçalayacak güçte. Bu tür denizlerin ‘çöp kutusu’ olarak biliniyor. Bunun nedeni ise herşeyi yiyebilmelerinden kaynaklanıyor.Son olarak 50 yıl yaşayabiliyor.
ZEHİRLİ CİRİT KURBAĞASI
Bu neon renkli kurbağalar Amerika kıtasının güney ve merkezindeki tropikal bölgelerde yaşarlar Zehirleri bir yetişkini öldürecek seviyededir.Zehirlerini geliştiremezler. Böcekleri avlayarak elde ederler.
İĞNELİ VATOZ
Steve Irwin(Timsah Avcısı) bu türün kalbinden iğneyle sokulmasıyla ölmüş. Bu yüzden tehlikeli olduğunu belirtmeye gerek yok.İnsanlara saldırmazlar.Kuyruğu çok tehlikelidir. Çoğu saldırı vakası kaza sonucu olmuştur.
ASLAN BALIĞI
Aslan balığının arkasındaki dikenleri ölümcül bir zehire sahiptirler. İnsanlarda solunum sorunları ile ölümcül sorunlara sebep olabilir. Genellikle ayak uzunluğundadır.Bilim adamları bu türün yayılmasından endişe duymaktadırlar,çünkü diğer balıkları yediği için tehlike yaymaktadırlar.
İNSANOĞLU
Belkide bu listede en tehlikeli tür insanoğlu olarak göze çarpıyor. Her yıl artan cinayet olayları,insanların birbirini öldürmesi, fil avları, kaplanların öldürülmesi, egzotik yılanların yakalanması ve köpek balıklarının avlanması insanı en tehlikeli türlerin başında bulunduruyor. 2008’de 59 köpekbalığı saldırısına rağmen, aynı yıl içinde 40 milyon köpekbalığı insanlar tarafından öldürülmüş.
TUZLU SU TİMSAHI
Timsahta tıpkı köpekbalığı gibi saldırgan ve tehlikeli olarak adlandırılıyor. Yaban domuzu, zebra, bufalo,maymun ve köpek balıklarına bile saldırabiliyor.1 ton ağırlığında ve 6 metre uzunluğunda olabiliyor.Güçlü ağız yapısı ile avını yakalıyor.
ASLAN
‘Ormanın kralı’ olarak bilinen aslanlar, Güney ve Doğu Afrika ile Sahara Çölü’nün en tehlikeli türü olarak biliniyor.Ortalama 13 yıl ömrü olan aslanlar, 5 mil ötesini duyabiliyor. 80-90 km hıza ulaşabiliyor.
KAPLAN
Kedi ailesinin en geniş üyeleri olarak bilinen kaplanlar, kendi bölgesine başka bir yırtıcının girmesini engeller.Tüyleri ve derisi kamuflaj için uygundur ve bu sayede avları için daha tehlikeli olurlar.Sibirya Kaplanları soyları tehlikede olan türler arasındadır.
KATİL ARI
Bu tür Avrupa Bal Arısı ile Afrika Arısının kırmasından oluşmuş bir türdür.1950’lerde Brezilya’da ortaya çıkmıştır.Diğer arı türlerine göre daha egresif ve daha tehlikelidirler.
FUNNEL WEB (BACA) ÖRÜMCEĞİ
Yaşayan en ölümcül canlılar arasında yer alan bu tür, Avustralya’da görülür.Erkek cinsinin zehiri daha tehlikeli ve ölümcüldür. Karanlık yerlerede avlanır ve zehir bütün memeliler için ölümcüldür.
KAHVERENGİ KEŞİŞ ÖRÜMCEĞİ
6 ayağı bulunan bu örümcek, genellikle karanlık, bodrum, ambar, ahır gibi yerlerde bulunur. Kendini tehlikede hissetmediği sürece agresif bir yapısı yoktur. Zehiri çok tehlikeli olduğu için ısırdığı bölge kangren olabilir.
AKREP
Dünyada bilinen 2000 akrep türü vardır ve bunlar toprak altında, sıcak yerlerde yaşarlar. 30-40 türü ise hayvanlar ve insanlar için ölümcül zehire sahiptir. Genellikle böceklelerle beslenirler.
BOZ AYI
Genellikle ayılar insanlara yuvalarının ve ailesinin çevrelerine yaklaştığında saldırırlar. Ağır görünümlerine rağmen 50 km’ye yakın hızları vardır.En büyük besin kaynakları ise balıklardır.
KUTUP AYISI
Beyaz tüylerinin altında siyah bir deriye sahip olan kutup ayıları, dünyanın en güçlü hayvanlarından biridir. Pençeleri ile kolaylıkla buz kütlelerini kırıp, ölümcül darbeler yapabilirler.Nesilleri tehlikede olduğu için koruma altındadırlar.
KOBRA YILANI
Kobra ve türleri en tehlikeli yılan türleri olarak bilinir. Dişleri olmasına reğmen zehirin tükürerek avının üstüne fırlatır.Zehiri okadar güçlüdür ki 20 insanı ve fili rahatlıkla öldürebilir.Fili öldürmesi 3 saati alır.Genellikle Afrika’da yaşarlar. Ayrıca Mısır lideri Kleopatra, kobraları suikast için kullanırmış.
ŞİŞEN ENGEREK YILANI
Afrika’nın en tehlikeli yılanıdır.Diğer yılan türlerine göre daha ölümcüldür.Isırmaktan kormaz ve Afrika’da çok geniş bir bölgede yaşarlar.Zehirini, kendini tehlikede hissettiğine içine hava doldorup fırlatarak düşmanına gönderir.Zehiri insanı öldürmek için yeterlidir.24 saat içinde zehiri herhangi bir canlıyı öldürür.
BOĞA YILANI
Diğer yılan türlerine kıyasla, boğa yılanının zehiri yoktur.Avını sarıp ve boğulana kadar boğarak öldürür. Yakın akrabası olan anacondaya göre daha küçüktür.5-6 metre uzunluğunda olurlar.
FİL
Filler sinirlendiklerin çok tehlikeli ve ölümcül olabilirler.Tarih boyunca ‘cellat’ gibi kullanmıştır.5,5 ton ağırlıkları vardır.Genellikle düşük bir frekansla, 5-6 mil boyunca iletişim kurarlar.
BOX DENİZ ANASI
Akışkan bir yapısı bulunan deniz anasının öldürücü bir zehiri vardır.15 tane dokunaçı vardır ve 3 metre uzunluğuna sahiptirler.
SU AYGIRI
Diğer vahşi hayvanlara göre insanlara daha çok saldırırlar.Zamanlarının çoğunu suyn içine gömüler geçiriler.Alt dişleri çok büyük ve keskindir ve ölümcül darbeleri bu özellikleri sayesinde yaparlar.
6 Mart 2012 Salı
Liger, wholpin ve grolar ayıları

Liger, wholpin ve grolar ayıları: Doğa, türler arası çiftleşmelerden doğan hayvanlarla çeşitlenip, renkleniyor. Kaplan ve aslanların çiftleşmesinden meydana gelen Ligerler.
Emici ayaklı yarasa

Emici ayaklı yarasa: Madagaskar kökenli, yarasaların yeni bir türü olan bu hayvanların ilk olarak 2007 yılında görüldüğü söyleniyor. Emici ayakları, büyük yapraklara tutunmalarına yardımcı oluyor.
Yıldız burunlu köstebek

Meksika kara kurbağası

Meksika kara kurbağası: Hem karada hem suda yaşayan canlılar için, tıknaz ve tünel kazabilen Meksika kara kurbağası çok ilginç olmayabilir. Ancak, uzmanlar bu kurbağaları genetik olan diğerlerinden farklı bir kategoriye alıyorlar.
Uzun kulaklı jerboa

Uzun kulaklı jerboa: Soyu tehlikeye atılmış kemirgenler olarak da bilinen bu hayvanlara, bilimciler ‘çölün Mickey Mouse’u ‘ adını vermiş. Yüzünden büyük olan kulakları ve kanguru gibi zıplamasını sağlayan kısa bacakları var.
Yeti yengeci

Yeti yengeci: ‘Kar adamı’ anlamına da gelen ‘yeti’ kelimesinin türüne eklenmesinin nedeni, Pasifik Okyanusu’nun derinliklerindeki hidrotermallerde yaşaması ve diğer yengeçlerin aksine tüylere sahip olması. Bilim adamları, bu tüylerin çiftleşme ve bakterileri üzerinde tutmak için kullandığını düşünüyorlar. İlk kez 2005 senesinde görüldü.
Devasa mürekkep balığı

Devasa mürekkep balığı: 2008 Nisan’ında Yeni Zelanda’lı bir bilimcinin denizde karşısına çıkan bu mürekkep balığının bir tabak büyüklüğünde gözü var. Dünyanın en büyük gözlü canlısı olarak biliniyor.14 metre boyuna kadar ulaşabilen devasa mürekkep balıklarının, tentaküzleri ve emici çengelleri var.
Ornitorenk:

* Ornitorenk: Uzaktan ufak bir çocuğun hayal dünyasında yarattığı bir hayvan gibi görünen ornitorenk, aslında gagalı bir memeli. Perdeli ayakları bulunmasına rağmen, yavrularını sütle besliyor. Uzmanlar, ornitorenklerin, memeliler ile kuşların kabaca birleşmiş bir hali olduğunu söylüyorlar.
Narwhal: Tek boynuzlu balina

Aye aye
